Qui Som

L’origen de la Passió Viva d’Oliana és la “Processó del Silenci” que es celebra cada divendres Sant entre la capella dels Àngels i l’Església de Sant Andreu. L’any 1995 es representà el primer quadre, la Pietat, escenificat dins l’Església de Sant Andreu, on finalitzava la “Processó del Silenci”. Durant uns anys es feia la processó, i aprofitant racons estratègics del recorregut s’anaven escenificant quadres de la Passió i mort de Jesús. Posteriorment es va decidir separar l’acte religiós de la processó, de la representació de la Passió.
Poc a poc es va augmentar el nombre de quadres i la representació va adquirir una gran projecció, tant per la qualitat de les escenes representades, com per la quantitat de visitants que cada any ens visiten. Tot el que es veu a la Passió Viva d’Oliana és el resultat del treball de tot el poble que ha dedicat una part del seu temps de lleure a treballar per poder representar la Passió Viva d’Oliana; uns a confeccionar túniques, capes, turbants, sandàlies, altres a construir entarimats, contraforts, a revestir decorats, a pintar quadres, a forjar pebeters ... tots d’una manera voluntària i desinteressada, amb l’única finalitat de presentar un espectacle que perduri al llarg del temps. Un apartat especial són els actors, tots ells amateurs i vinculats al poble. Cada any aportem millores en l’escenificació, ja sigui amb la vestimenta dels actors, la música que acompanya cada escena, al propi recorregut de l’espectacle o millorant escenificacions.

Recorregut

L’actual recorregut és el següent; cruïlla la Rasa/Germans Gomis, segueix per Amadeu Vives, pl. Mn. Albert Vives, c/ Major, c/ de la Torre, ptge. Sgda. Família, pl. de la font del cantó, c/ dels Dolors, c/ Nou, pl. del Lledoner i Vall de baix.